Tuulilasin vaihto ja korjaus

Tuulilasin vaihto ja korjaus kilpailukykyiseen hintaan.

Lensikö kivi tuulilasiin tai onko lasi pahasti säröillä? Mistä tietää onko lasi korjauksen vai vaihdon tarpeessa? Meiltä löytyy apu!

Tuulilasin vaihto tai korjaus voi olla edessä monesta eri syystä. Tuulilasiin voi lentää pikkukivien lisäksi nastarenkaiden nastoja, hiekoitushiekkaa tai se voi rikkoutua ilkivallan seurauksena. Osumatilanteessa tuulilasiin kohdistuu jännite, joka voi halkaista tuulilasin.

Uusissa moderneissa autoissa tuulilasi on kantava rakenne muiden suurien auton osien tapaan ja tuo turvaa kuljettajalle sekä matkustajille kolarin sattuessa. Jos lasiin on tullut pienikin särö, se ei välttämättä toimi enää tarkoituksenmukaisella tavalla. Särkynyt tuulilasi on siis turvallisuusriski erityisesti kolaritilanteissa. Tämän takia tuulilasin vaihto tai korjaus suositellaan tekemään mahdollisimman pian säröjen tai halkeamien syntymisen jälkeen.

Tuulilasin vaihto

Kun tuulilasia ei ole mahdollista enää korjata, se on vaihdettava uuteen. Esimerkiksi jos tuulilasissa on halkeama, enemmän kuin kolme kiveniskemää tai jos kiveniskemä on alle 5 cm päässä lasin reunasta, on korjaus mahdotonta ja lasi täytyy vaihtaa kokonaan.

Vaihdamme lasin autoosi ammattitaitoisesti ja huolellisesti. Suojaamme autosi ulko- ja sisätilat ennen muita toimenpiteitä. Poistamme vaurioituneen lasin hellävaraisesti ja asennamme uuden lasin toimivilla ja ammattitaitoisilla menetelmillä. Uusi lasi asennetaan aina automallin asennusohjeen mukaisesti.

Muista myös, että jos sinulla on autosi tuulilasiin lasivakuutus, maksat vain omavastuuosuuden lasin vaihdosta ja vakuutusyhtiösi hoitaa loput.

  • Automaalaamollamme onnistuvat myös tuulilasin vaihdot edullisesti, nopeasti ja joustavasti
  • Mittatilaustyönä valmistettu huippulaadukas tuulilasi toimitetaan maalaamollemme 2–3 päivässä
  • Uusi tuulilasi asennetaan paikoilleen samana päivänä kun auto tuodaan meille

Klikkaa tästä jos haluat varata ajan tuulilasin vaihtoon

 

Tuulilasin vaihto Pietarsaari

Tuulilasin korjaus

Tuulilasin korjaukset meiltä kilpailukykyiseen hintaan!

Oikein korjattuna rikkoutunut tuulilasi on yhtä vahva kuin uusi. Kiveniskemät kannattaa korjata mahdollisimman nopeasti, etteivät ne lähde halkaisemaan lasia ja leviämään. Tuulilasin korjaaminen vaihdon sijaan on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä tuulilasin korjaaminen tuottaa jopa 5 kertaa pienemmän hiilijalanjäljen kuin sen vaihto!

Korjaamme tuulilaseja auton mallista ja merkistä riippumatta. Muista myös, että jos sinulla on voimassa oleva tuulilasivakuutus, niin lasin korjaus on sinulle ilmaista!

Klikkaa tästä jos haluat varata ajan tuulilasin korjaukseen

Tuulilasin korjaus Pietarsaari

Tuulilasin korjaus vai vaihto?

Tuulilasivaurion sattuessa suosittelemme sinua tulemaan näyttämään tuulilasia välittömästi, jolloin meillä on suurempi mahdollisuus pystyä korjaamaan se, eikä tuulilasin vaihto ole välttämätöntä. Korjattu lasi on yhtä vahva kuin alkuperäinen ja aiheuttaa 5 kertaa pienemmän hiilijalanjäljen kuin lasin kokonaan vaihtaminen uuteen.

Mitä tehdä kun saat kiveniskemän tuulilasiin?

Vaikka kiveniskemä olisi pieni ja ajattelet sen olevan harmiton, se saattaa silti laajetessaan rikkoa koko lasin. Tuulilasin reunoihin kohdistuneet iskemät ovat erityisen herkkiä leviämään. Kivien aiheuttamat iskemät saattavat myös heijastaa valoa ja näin häiritä ajonäkyvyyttä. Halkeamat ja säröt tuulilasissa ovat muutenkin näköesteenä, joten ne voivat olla vakava turvallisuusriski.

Kiveniskemän korjaus on nopea homma ja viekin aikaa nopeimmassa tapauksessa vain noin puoli tuntia. Korjaukseen kannattaa kuitenkin varata hieman reilummin aikaa. Jos korjaus saadaan tehtyä nopeasti vaurion syntymisen jälkeen, saadaan jälki lähes kokonaan piiloon.

Jos et pääse välittömästi korjaamaan tuulilasia, kannattaa sinun suojata se läpinäkyvällä teipillä tai tuulilasilaastarilla. Näin lika ja kosteus eivät pääse vaurioon käsiksi ja korjausjäljestä tulee huomaamattomampi. Vie autosi tuulilasi korjattavaksi kuitenkin mahdollisimman pian, jotta vaurio ei pääse laajenemaan tai pahimmassa tapauksessa riko koko lasia.

Miksi tuulilasin vaihto tai korjaus on tärkeää?

Nykyään tuulilasin vaurioihin ei kannata enää suhtautua pelkästään olkia kohauttamalla, sillä Trafi on tiukentanut katsastusmääräyksiään. Uusien määräysten mukaan merkittävästi liikenneturvallisuutta vaarantava vaurio voi johtaa suoraan auton ajokieltoon sen sijaan että katsastus ainoastaan hylättäisiin, kuten aiemmin. Mitä nopeammin huollatat rikkeet tuulilasissa, sitä helpommalla pääset, ja tuulilasin vaihdon sijaan selviät pelkällä tuulilasin korjauksella.

Auton sivu- ja takaikkunat

Auton sivu- ja takaikkunat ovat karkaistua lasia, mikä tarkoittaa sitä, että rikkoutuessaan ne murenevat. Tämän vuoksi sivu- tai takaikkunoiden korjaus ei ole mahdollista ja lasi on aina vaihdettava.

Rikkoutunut sivu- tai takalasi on syytä vaihtaa mahdollisimman pian sen rikkouduttua, jotta voidaan estää lisävahinkojen syntyminen. Mahdollisia lisävahinkoja voivat olla mm. kosteusvahingot, varkaudet ja muu ilkivalta.

 

Vinkkejä tuulilasivaurioiden ennaltaehkäisyyn

  • Muista pitää tarpeeksi pitkä turvaväli edellä ajavaan autoon
  • Pidä pyyhkijöistä hyvää huolta ja uusi niiden sulat ajoissa
  • Käytä vain laadukkaita lasinpesunesteitä
  • Kun saavut kotiin syksy- ja talviaikaan, putsaa tuulilasi lasinpesunestettä käyttäen. Tällä tavoin vähennät riskiä lasin naarmuuntumiseen kun raaputat jäistä tuulilasia puhtaaksi. Pidä myös pyyhkijät nostettuna pystyyn, jos mahdollista.
  • Puhdista likainen tuulilasi aina jo ennen autopesuun vientiä.