Franks måleri har byggt ut!

Vi har nyligen byggt ut våra produktionsutrymmen med cirka 900 kvadratmeter – detta innebär mer än en fördubbling av våra faciliter. Den nya tillbyggnaden har skilda utrymmen för tvätt, förarbete, målning och efterbehandling. Detta ger vår verksamhet ett bättre flyt, och låter oss utföra våra uppgifter både snabbare och noggrannare än tidigare.

franks måleri maleri bygger ut

 

Nya målarboxar

I de nya faciliteterna finns två toppmoderna målarboxar, varav en är anpassad för att måla bilar och den andra är mera lämpad för större arbeten, som till exempel båtdelar och till och med hela båtar. Den mindre målarboxen är speciellt tillverkad för professionell målning av bilar, och har en Hercules billyft installerad.

Båda målarboxarna är genomkörbara och utrustade med en effektiv gasuppvärmning i kombination med en värmeåtervinnande ventilation som är anpassningsbar beroende på målningsobjekt. Detta är mycket skonsammare för miljön än traditionella målarboxar av samma typ, då den värmeåtervinnande ventilationen minskar både företagets energi- och bränsleförbrukning. De nya boxarna från Nova Verta sparar upp till 35% av förbrukningen per år, jämfört med andra boxar av motsvarande modeller. Det stora luftombytet och möjligheten att hetta upp målarboxarna till 80°C minimerar färgernas torktider, speciellt hos metallicfärger, och förbättrar arbetsförhållandena och arbetssäkerheten för våra anställda.

genero-patrik-edited-web-7img_8617-007

 

Den större målarboxen kan vid behov byggas om så att den rymmer delar som är 16 meter långa. Detta kommer väl till pass när vi till exempel behöver måla ett båtskrov. Denna målarbox har även ett förstärkt golv för att klara av riktigt stora och tunga objekt. Tidigare har vi varit tvungna att måla så stora delar i riggade tält, vilket har varit tidskrävande och försvårat målningsarbetet. Tack vare den nya boxen kan vi nu sköta allt detta under ett och samma tak.

Målarboxarna beställdes av italienska företaget Nova Verta. Ett företag som har lång erfarenhet av att bygga välfungerande skräddarsydda lösningar för professionella målare.

genero-patrik-edited-web-16img_8669-016

 

De nya utrymmena gör att vi kan arbeta mer effektivt och få ett bättre slutresultat under kontrollerade förhållanden. Avgränsade utrymmen för olika arbetsuppgifter minimerar risken för att dammpartiklar sprids mellan utförandet av de olika uppgifterna, och detta är ett måste för att vi ska kunna hålla de höga krav vi har på resultaten av vårt arbete.

Tack vare dessa nya möjligheter ser vi fram emot att i framtiden få chansen att ta oss an även större och mer utmanande uppdrag!

Måleriutrustning levererades av HL Group. Läs mer om utbyggnaden på deras hemsida.